"Залишатися не вважаю можливим та етичним" : Чумак про своє звільнення з Генпрокуратури

Колишній в.о. генпрокурора Віктор Чумак розповів, чому він звільнився та поділився своїм прогнозом щодо нового генпрокурора Ірини Венедіктової

Про це він сказав в ефірі програми "Вечір з Христиною Яцків", передає Еспресо.TV.

"Я написав заяву на звільнення, тому що по великому рахунку посада гепрокурора - політична. Я прийшов з іншою командою зовсім. Залишатися там не вважаю за можливим і етичним. Тому що, якщо кажуть необхідно провести аудит з прав - це, напевно, правильно провести певний аудит діяльності прокуратури. Будь-який прокурор повинен це зробити. Але тут така ситуація, що Рябошапка, який прийшов - був частиною тієї ж команди, до якої відноситься і пані Венідіктова", - сказав  Чумак.

Він додав, що закон, який був прийнятий на реформу прокуратури, приймався за поданням президента і був підтриманий партією "Слуга народу". 

"Я не знаю пані Венідіктову особисто, щоб давати їй якісь оцінки. Перші оцінки можна буде дати якраз через кадрові призначення. Я подивлюся на кадрові призначення, якщо ці кадрові призначення будуть такими, що я буду знати людей як фахових, ціннісних, принципових, тоді я скажу: Це класно! Це йде далі. Якщо там будуть призначення такі, як сьогодні гуляють по різних кабінетах, інтернетах, то мені стає страшно",- зазначив Чумак.