В Ірані від коронавірусу померли майже тисяча людей

В Ірані кількість померлих від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією COVID-19, збільшилася до 988 осіб

Про це заявили в Міністерстві охорони здоров’я Ірану, передає Mehr News.

За останні 24 години влада зареєструвала 135 смертей і 1 178 нових випадків інфікування.

Загальна кількість людей, заражених коронавірусом, в Ірані досягла 16 169 осіб. З них 5 389 пацієнтів вилікувалися.

У зв’язку з високими темпами поширення коронавірусу в Ірані попередили, що COVID-19 може вбити мільйони, якщо населення буде продовжувати подорожувати і ігнорувати рекомендації медиків, повідомляє AP.

Читайте також: В Іспанії за добу 2000 нових випадків коронавірусу, число померлих за весь час майже 500

За оцінкою Тегеранського технологічного університету імені Шаріфа, при найкращому сценарії в Ірані 120 тисяч осіб можуть заразитися коронавірусом і 12 тисяч хворих помруть до закінчення пандемії. Якщо мешканці не будуть повністю дотримуватися введених обмежень, то кількість випадків зараження досягне 300 тисяч і 110 тисяч смертей.

При найгіршому сценарії, коли люди не будуть слідувати вказівкам, система охорони здоров’я Ірану не витримає навантажень. В результаті на коронавірус захворіють 4 млн осіб, і 3,5 млн осіб помруть, свідчать дані дослідження Тегеранського університету.

У всьому світі зареєстровано понад 182 тисяч підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19, з яких щонайменше 79 тисяч осіб вилікувалися. Від ускладнень, викликаних інфекцією, померли понад 7 тисяч пацієнтів.