Колишній поліцейський у Києві намагався викрасти екссуддю Вищого господарського суду. ВІДЕО

Співробітники Служби безпеки України попередили викрадення з метою отримання викупу судді у відставці Вищого господарського суду

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

"Організатором злочину є колишній начальник Олександрійського ДАІ УМВС України в Кіровоградській області. У такий спосіб даїшник вирішив покращити своє матеріальне становище.Виконавця для втілення злочинного задуму він підшукував у середовищі кримінальних кіл Кіровоградщини. За задумом зловмисника його спільник мав викрасти суддю із місця проживання у столиці та насильно утримувати в одному із київських гаражів. Сам же організатор через шантаж та залякування хотів змусити дружину потерпілого - секретаря Верховного суду України - заплатити $300 тис. викупу. Гроші жінка мала передати через його спільника. Правоохоронці здійснили у Києві імітацію викрадення "жертви", - йдеться у повідомленні.

Аби "замести" сліди та уникнути викриття, організатор для ведення переговорів придбав окремі засоби зв’язку і здійснював дзвінки із Кременчука Полтавської області. Затримали замовника викрадення на одній із автозаправок на Кіровоградщині після отримання обумовленого викупу.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України (від 7 до 12 років).