Коронавірус: у Києві з підозрою на зараження госпіталізували військового пенсіонера

Національний військово-медичний клінічний центр госпіталізував військового пенсіонера з підозрою на коронавірус

Про це повідомляє командування Медичних сил Збройних сил України у Facebook.

"До Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ" прийнято пацієнта з підозрою на коронавірус. 17 березня 2020 року у другій половині дня до Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ" звернувся пенсіонер Міністерства оборони України зі скаргами на стан здоров’я. Під час обстеження зі слів пацієнта було виявлено, що він контактував зі своїм другом у якого начебто було ГРЗ. Також він повідомив, що до його друга нещодавно приїздили діти, які мешкають закордоном України", - йдеться у повідомленні.

Медики зробили пенсіонеру два експрес-тесту на діагностування можливого зараження коронавірусом Covid-19, один із яких дав позитивний результат.

Зазначена інформація була передана в Київський міський лабораторний центр для встановлення кола можливих контактних осіб.

"На даний час хворого ізольовано в спеціальному боксі клініки інфекційних захворювань Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ". Для підтвердження попереднього діагнозу у нього взято біологічні проби на захворювання гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом, які відправлені в Київський міський лабораторний центр", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що результати досліджень надійдуть у військовий госпіталь протягом трьох робочих днів.

  • В Україні лабораторно підтвердили 14 випадків зараження коронавірусом Covid-19, 2 з них летальні.