62 тисяч масок, 200 апаратів вентиляції легень: Кличко розповів про готовність Києва до коронавірусу

Мер Києва Віталій Кличко розповів про готовність міста до карантину та наявність медзасобів

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"Сьогодні в Київ надійшло 62 тис. масок, місто їх придбало, наступного тижня ми ще розраховуємо отримати  100 тис. масок, виготовлення  яких ми замовили на українських підприємствах, також зробили замовлення за кордоном", - повідомив Кличко.

Він повідомив, що маски поширюють в лікарнях, на комунальних підприємствах, частину сьогодні передадуть поліції.

"Я можу сказати, що шалений попит на маски не тільки в Києві, але і в інших містах, не тільки в Україні. Люди вимітають не тільки продукти харчування, а й медичні засоби, зокрема маски", - зауважив Кличко.

Мер додав, що в місті 200 апаратів штучної вентиляції легень.

"З них 133 в інфекційних відділеннях, базових лікарнях. Ми замовили ще додатково апарати і розраховуємо, що декілька десятків ми отримаємо наступного тижня", - сказав він.

Він також розповів, що місто купило 2 експрес-лабораторії для міста.

"Сьогодні передали медзакладам 39 нових карет швидкої допомоги, що закупило місто. А також дві експрес-лабораторії для діагностування коронавірусу. Їх закупили, щоб встановити в аеропортах  "Бориспіль" та імені Ігоря Сікорського. Але, оскільки аеропорти наразі закриті, то ми передали це обладнання в Олександрівську лікарню та міську лікарню №9"", - сказав Кличко.

Ці експрес-лабораторії дають більш достовірний результат та можливість здійснити діагностику за допомогою забору слини. Результат тесту можна отримати за 40 хвилин, його достовірність - 97-99 відсотків.
Ще 10 таких експрес-лабораторій Київ придбав та очікує отримати протягом двох найближчих тижнів.