Коронавірус: у Казахстані повністю закриють Алмати і Нур-Султан

Влада Казахстану оголосила про повне закриття столиці країни Нур-Султан і найбільшого міста Алмати через епідемію коронавірусу

Як повідомляє ktk.kz, алматинцям дали рівно 72 години, щоб повернутися в місто. Стільки ж часу є у приїжджих, щоб покинути зону карантину.

З півночі 22 березня в Алмати і Нур-Султана повністю припиняється повітряне та залізничне сполучення. Виняток зроблять лише для міжнародних рейсів. Цих пасажирів візьмуть, навіть незважаючи на введений карантин.

Читайте також: "Цю війну не можна виграти інакше": в Албанії забороняють майже весь транспорт та блокують центральні траси

По периметру Алмати наразі продовжують встановлювати мобільні блокпости. В цілому поліцейські визначили 27 таких пунктів. І вже через кілька годин вони почнуть свою роботу. А це означає, що потрапити в місто зможуть тільки екстрені служби. Для всіх інших ввели жорсткі обмеження на в'їзд і виїзд.

Пости встановили не тільки на основних в'їздах і виїздах з міста. Також охоплені проспекти і траси, що проходять через Алмати. Одним словом, дороги заблокують із заходу на схід і з півдня на північ. У цих пунктах будуть цілодобово чергувати поліцейські, військові і лікарі. Для них встановили спеціальні модулі та необхідне обладнання.

Нагадаємо, перші випадки коронавірусу  в Казахстані були підтверджені 13 березня.