"Вулиці просто знелюдніли": журналіст розповів про ситуацію з коронавірусом в Лондоні

Британська столиця знелюдніла на тлі поширення пандемії коронавірусу і посилення урядом карантинних обмежень

Про це розповів журналіст Радіо Свобода Олесь Ковач в ефірі програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко", повідомляє Еспресо.TV.

За словами Ковача, британська столиця була вражена коронавірусом найбільше з усіх населених пунктів Сполученого королівства. У Лондоні зараз зафіксовано майже тисячу підтверджених випадків коронавірусу.

Від вчора було оголошено, що зараз йдеться про запровадження подальших, значно рішучих кроків аби уповільнити розповсюдження вірусу. Від сьогодні всі школи в Англії вже закрито. Діти перебувають вдома під наглядом батьків, які теж змушені бути вдома.

Читайте також: Без радикальних заходів кількість заражень подвоюватиметься кожні 5-6 днів, - Джонсон

"На Трафальгарському майдані замість тисяч людей, які постійно фотографують, годують птахів, зараз порожньо. Так само йдеться і про вулиці. Вулиці просто знелюдніли. Лондонське метро з основними пунктами своїх пересадок і далі працює на вікендовому графіці", - розповів журналіст.

Як зазначив кореспондент, сьогодні йдеться не лише про закриття станцій,  сьогодні одна з ліній лондонського метро також також закривається. Закриттям цієї лінії уряд хоче наголосити, що  всі хто працює в Сіті, навіть у таких важливих фінансових установах, офісах не мають нагоди їздити на роботу. Вони мусять працювати з дому.

"Дехто почав панікувати і і почався панічний шопінг, панічна закупівля туалетного паперу, яєць тощо. Але все це було доведено по-британськи до якоїсь організації", - сказав Ковач.