Сінгапур ввів штраф у $10 тисяч за перше порушення режиму самоізоляції

Жителів Сінгапуру штрафуватимуть на $10 тисяч за перше порушення режиму двотижневої самоізоляції., покарання також може передбачати тюремне ув’язнення на термін до 6 місяців

Такі заходи застосовуватимуться до людей, яким було надіслано повідомлення про необхідність знаходитися вдома (Stay-Home Notice), йдеться на сайті уряду Сінгапуру.

В інструкції наголошується, що подібне повідомлення не є приписом про карантин (він зобов’язує мати окрему кімнату і туалет для заражених), проте люди, які знаходяться в самоізоляції, не повинні залишати свої будинки протягом 14 днів.

Читайте також: "Цю війну не можна виграти інакше": в Албанії забороняють майже весь транспорт та блокують центральні траси

Сінгапурці, які отримали Stay-Home Notice, також зобов’язані вести облік осіб, з якими вони спілкувалися протягом періоду перебування вдома; мінімізувати контакти зі сторонніми, ретельно відслідковувати наявність у себе симптомів коронавірусної інфекції, а також дотримуватися особистої гігієни.

Повторне порушення режиму самоізоляції спричинить накладання штрафу в розмірі до $20 тисяч і/або тюремне ув’язнення на термін до 12 місяців.

Читайте також: Влада Чилі оголосила про введення "стану катастрофи" через коронавірус і виводить на вулиці армію

Крім цього, для людей, які порушили Stay-Home Notice і які не є громадянами Сінгапуру, може бути заборонено повторно в'їжджати в країну, відкликано дозвіл на роботу або навчання.

Самоізолюватись на двотижневий період зобов’яжуть всіх, хто прибуває до Сінгапуру, пише видання South China Morning Post.