Карантин в Україні: поліцейські склали 613 адмінпротоколів

З початку карантинних заходів Національна поліція склала 613 адміністративних протоколів

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"З початку карантинних заходів Національна поліція склала 613 адміністративних протоколів за статтею 44-3 КУпАП. Найбільше протоколів складено на працівників та керівників підприємств та установ, а також на перевізників та керівників підприємств, які надають послуги пасажирських перевезень. Підрозділами Національної поліції до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено сім кримінальних проваджень за статтею 325 Кримінального кодексу України", - зазначив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Він також додав, що найбільше порушень правил щодо  карантину людей було виявлено у Дніпропетровській області – 110 протоколів, у Донецькій – 68, у місті Києві – 46, у Запорізькій області – 39 та у Черкаській – 37. 

"Поліцейські продовжують працювати в посиленому режимі. Загалом щодоби до несення служби у Національній поліції  залучається понад 14 тисяч правоохоронців. Зокрема 3,5 тисячі автопатрулів. Також створено резерви із працівників поліції особливого призначення, тактико-оперативного реагування Департаменту патрульної поліції.
Наразі вже заплановано розміщення понад 500 перевірочних пунктів, однак вони будуть виставлятись за рішенням регіональних комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На таких пунктах нестимуть службу працівники  поліції, Національної гвардії, представники служби з надзвичайних ситуацій, лікарі та представники органів місцевого самоврядування», - зауважив Фацевич.

Водночас заступник голови Нацполіції повідомив, що поліцейські оперативно реагують на всі повідомлення, пов’язані із порушенням карантину.