Коронавірус: Ляшко назвав вимоги до приватних лабораторій і пригрозив позбавленням ліцензії за порушення

Заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що приватні лабораторії, які тестують на коронавірус, повині передавати до Національної референс лабораторії перші 5 негативних і 10 позитивних зразків

Про це Ляшко заявив під час брифінгу МОЗ, передає Еспресо.TV.

"До приватних лабораторій є така певна вимога - лабораторії, які почнуть тестування на ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція - ред.) повині перші свої 5 негативних і 10 позитивних зразків передати до  Національної референс лабораторії, яка підтвердить правильність цих досліджень і верифікує ці зразки. У подальшому і зараз вони зобовязані звітувати за встановленою МОЗ формою для того, щоб ми не пропускали будь-якого випадку коронавірусної хвороби на території нашої держави", - сказав Ляшко.

Заступник міністра охорони здоров'я також зазначив, що у разі порушення зазначених норм МОЗ ініціюватиме відкликання ліцензії закладу.

"У разі порушення зазначених норм МОЗ буде ініціювати відкликання ліцензії на медпрактику, яка є в лабороторії. А також буде звертатись до певних компетентних органів для того, щоб перевіряли на дотримання лабораторій вимог технічніних елементів, які дають їм працювати в сфері лабораторної діагностики", - сказав Ляшко.