"Майже точно": генсек ООН припустив глобальну рецесію через коронавірус

19 березня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш застеріг, що у зв’язку з пандемією COVID-19 зараз майже з певністю можна говорити про глобальну рецесію “можливо небувалих масштабів"

Про це генсек ООН Гутерреш повідомив під час відеоконференції, передає Reuters.

"Глобальна рецесія, можливо небувалих масштабів, майже точно буде", - заявив  генсек.

“Такі часи вимагають скоординованих, рішучих і новаторських дій від провідних економік світу”, - сказав Гутерріш, додавши, - “Ми опинилися в небувалій ситуації і звичайні правила більше не підходять”.

Гутерріш, який був прем'єр-міністром Португалії з 1995 до 2002 року, закликав країни збільшити видатки на охорону здоров’я і допомагати біднішим державам та підтримувати зусилля Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Читайте також: Коронавірус: Трамп хоче влити в економіку США додаткові $850 млрд, – WP

“Багатшим країнам не варто думати, що їм треба дбати лише за своїх громадян. Багатим країнам вигідно витрачатися на глобальні зусилля, бо ця криза може прийти звідки завгодно і будь-коли”, - сказав він.

Антоніу Гутерріш висловив особливу стурбованість станом справ у державах Африки та в інших країнах, що розвиваються.

"Нам обов’язково треба їх підтримувати, бо вірус прямує до них, а їхні системи охорони здоров’я надзвичайно слабкі, тому їм буде потрібна підтримка розвинених країн. Якщо такої підтримки не буде, то ми можемо отримати катастрофічні наслідки”, - застеріг генеральний секретар ООН, сказавши, що померти можуть мільйони.