"Путін - міжнародний терорист": у Санкт-Петербурзі провели низку одиночних пікетів на підтримку кримських татар

Російські активісти 18 березня провели в центрі Петербурга низку одиночних пікетів на підтримку кримських татар у рамках "Стратегії-18" (у пам'ять про день депортації 18 травня 1944 року)

Про це розповів Укрінформу активіст Влад Шипіцин.

"Провели, як і планувалося, одиночні пікети "Стратегії-18" на підтримку кримських татар. Було приблизно 10-15 учасників. Підходила поліція, перевіряла документи, фотографували плакати", - сказав Шипіцин.

За його словами, було затримано Асана Мумджі - за участь у "Марші Нємцова" в кінці лютого. Пізніше з відділу поліції Мумджі відпустили.

"Ніяких офіційних заборон на одиночні публічні заходи (на відміну від масових), немає. Так що ми плануємо наступну акцію "Стратегії-18" на 18 квітня. Якщо ж обстановка зміниться і будуть прийняті жорсткіші карантинні обмеження, будемо приймати рішення в робочому порядку", - пояснив активіст.

Плакати, які тримали на пікеті активісти, інформували петербуржців про ситуацію на анексованому півострові, її історичних джерелах і аналогіях: "Від Сталіна до Путіна - злочини проти кримських татар тривають"; "Крим - це Україна. Уроки історії: аншлюси Австрії та Судет у 1938-1939 рр. затверджені референдумами, що там відбулися"; "Крим згідно з Будапештським меморандумом - це Україна. Путін В.В. - міжнародний терорист!".

Був плакат, який нагадував, що саме цього дня 6 років тому було оформлено незаконну анексію Криму: "18 березня 2014 року було "чергове приєднання Криму" до Росії... Припиніть політичні переслідування кримських татар".