У ЄС попросили Netflix та інші стрімінгові сервіси “погіршити” якість відео через навантаження на мережу

Влада Європейського Союзу звернулася до стрімінгових сервісів з проханням не показувати відео у високій роздільній здатності та обмежити його якість до стандартної

Про це пише Financial Times, передає НВ.Бізнес.

Зокрема, в Єврокомісії побоюються, що велика кількість людей, які перейшли на роботу з дому, створюють додаткове навантаження на мережі широкосмугового доступу. Таким чином, є ризик, що домашні мережі не впораються з постійним навантаженням. Навантаження на мережу створюють відеодзвінки і сервіси віддаленого навчання.

Відзначається, що підвищення навантаження відчула навіть компанія Facebook, яка зафіксувала подвійне зростання кількості відеодзвінків в додатках WhatsApp і Messenger.

Закони Євросоюзу про мережевий нейтралітет забороняють операторам і провайдерам обмежувати швидкість таким відеосервіс, як Netflix, YouTube або Twitch.

Однак, за словами одного з Єврокомісарів, що відповідають за цифрову політику ЄС, Тьєррі Бретона, відеосервіси і телекомунікаційні компанії несуть “Спільну відповідальність за забезпечення безперебійного функціонування інтернету під час карантину”.

У Netflix визнали існування проблеми, але помітили, що провайдери можуть полегшити частина навантаження на магістральні мережі і зберігати бібліотеку Netflix ближче до клієнтів. В YouTube ситуацію, що склалася виданню не прокоментували.