Влада має продумати, як забезпечити потреби громадян, а потім вже просити додаткових повноважень, - Юрчишин про надзвичайний стан

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин заявив, що громадяни не мають розплачуватися втратою основних прав і свобод через неефективність влади

Про це він розповів в ефірі програми "Дебати", передає Еспресо.TV.

"Перше – громадяни не мають розплачуватися втратою основних прав і свобод через неефективність влади. Влада поки не демонструє себе ефективно. Тому надавати їй повноваження, щоб вона демонструвала ще більшу неефективність, бо зменшує механізми контролю за нею - це не логічно", - заявив нардеп.

Він зауважив, що є два стани – надзвичайна ситуація і надзвичайний стан.Надзвичайна ситуація оголошується в конкретній місцевості, коли є велика загроза. Надзвичайний стан – це спеціальна процедура по всій країні, яка неможлива без того, щоб зібрати Верховну Раду. 

"Раду, згідно рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, потрібно збирати так, щоб не було загрози поширення інфекції. Спочатку влада має продумати, як вона буде забезпечувати потреби громадян, а це цілком реально, а вже тоді просити для себе додаткових повноважень", - зазначив він.