Портников: Верховна Рада, яка працює під час карантину, це справжня епідеміологічна бомба в центрі Києва

Віталій Портников назвав неприпустимим продовження роботи Верховної Ради в умовах оголошеного через коронавірус в Україна карантину

Про це Портников заявив у етері програми "Суботній політклуб" на Еспресо.TV.

"Я прихильник того, щоб парламент не працював. Щоб він був на карантині. Тому що це зібрання 450 людей, тільки депутатів. А ще обслуговуючий персонал, охорона, журналісти. Це справжня жива епідеміологічна бомба в центрі Києва", - сказав Портников.

Також він застеріг від використання пандемії коронавірусу з політичною метою.

"Сама ідея, яка може у когось виникнути, що можна використати цей час з якоюсь політичною метою, це може бути українське керівництво, це може бути російське керівництво, це безглузда ідея. Тому що зараз неможливо нічого планувати. Навіть якщо в тебе є якийсь геніальний план, розправитися зі своїми ворогами під час пандемії, ухвалити якісь рішення та закони, тому що інакше були б масові акції протесту, це абсолютний нонсенс. По тій простій причині, що кожного дня новини змінюються так, і реакція людей стає такою, що невідомо, чи варто щось робити. Зараз усі зусилля усіх політичних лідерів у світі мають бути спрямовані на одне – на боротьбу з цією загрозою", - переконаний Портников.