Надзвичайна ситуація має розпочатися з передачі медикам резиденцій та авто топчиновників, - Наливайченко

Народний депутат від "Батьківщини" Валентин Наливайченко заявив, що надзвичайна ситуація в країні має розпочатися з передачі медикам усього номенклатурного майна

На його думку, для потреб медиків необхідно передати державні резиденції та автомобілі, якими користуються чиновники.

1. Усі резиденції президента від Івано-Франківська до Києва (це окремі житлово-господарські комплекси з автономним забезпеченням, зв‘язком та п‘ятизірковими зручностями).

У Гуті можна і треба зробити центральний лікувальний центр Західного регіону. У Конча-Заспі під Києвом у триповерховому палаці з величезним парком навколо - дитячий лікувальний центр Центрального регіону. У сусідніх санаторіях ДУСі Офісу президента та Кабміну розмістити на проживання медперсонал, поруч і в гарних умовах.

2. Усі відомчі санаторії та резиденції Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Нафтогазу інших держпідприємств. Починаючи з резиденцій в урядовому кварталі Києва.

3. Автобази, автомобілі (насамперед, мікроавтобуси), водії та техперсонал Верховної Ради, Офісу президента, Нафтогазу, Кабінету Міністрів.

4. Заборонити виплати усім членам наглядових рад держпідприємств та негайно перераховувати всі ці кошти на лікарні та доплати медпрацівникам.

Крім того, Наливайченко пропонує:

5. Передбачити та бути готовими до розгортання польових шпиталів в кожному місті та забезпечення з Держрезерву, а фінансування з Держбюджету.

6. Починаючи з понеділка, 23 березня, бюджети усіх рівнів мають припинити фінансування усіх без виключення пільг і привілеїв для топчиновників. Держказначейство та Рахункова палата мають здійснювати жорсткий контроль.

"Це буде моментом правди, коли мультимільйонери на керівних посадах нашої країни хоча б перестануть витрачати на себе і своє царське життя шалені гроші з держбюджету. Ці мільярди вже зараз мають стати Державним фондом допомоги громадянам у боротьбі з пандемією. Саме такий надзвичайний стан нам всім потрібен тут і зараз", - написав Наливайченко.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine