У МОЗ пояснили, як користуватися тестами на коронавірус, які сьогодні прибудуть до України

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило роз'яснення щодо використання тестів на коронавірус, які сьогодні прибудуть до України

Про це повідомляє МОЗ у facebook.

За інформацією міністерства сьогодні в Україну літаком прибуває партія тестів для визначення коронавірусної хвороби. Доставляються обидва види тестів: тести для ПЦР (золотий стандарт діагностики) та тести експрес-діагностики.

"Наголошуємо, що експрес-тести будуть використовуватися бригадами екстреної допомоги для "санітарного сортування", тобто у разі, якщо працівник екстреної допомоги прибуває до людини, в якої підвищена температура і є підозра на коронавірусну хворобу, медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо спрацьовує тест на грип, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЦР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи", - пояснили у МОЗ.

Читайте також: В Україні від COVID-19 одужало 8 людей

Також у МОЗ додали, що у разі, коли негативні обидва тести – і на грип, і експрес-тест на коронавірус, – то в умовах загальнонаціонального карантину людина все одно має дотримуватися режиму самоізоляції наступні 14 днів.

"Також додамо, що в регіонах кожного дня лабораторії вже проводять тести ПЦР. Додатково до цих ПЦР-тестів, цього тижня в Україні з'являться ще 11 апаратів для ПЦР-діагностики. Це розширить кількість точок у країні для діагностики захворювань на коронавірус", - зазначили у МОЗ.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine