З Болгарії до України чартером повертається 124 людини

Посол України в Болгарії Віталій Москаленко заявив, що чартером із Софії на Батьківщину повертається 124 особи

Про це Москаленко повідомив у facebook.

"Хочу повідомити, що сьогодні о 18.00  після складної підготовчої роботи 124 громадяни України вилетіли з Болгарії на Батьківщину чартерним рейсом авіакомпанї "Windrose". На жаль, 14 громадян не з'явилися на реєстрацію, також певна частина відмовилася від цього шансу нарешті опинитися вдома", - написав Москаленко.

Читайте також: Україні насправді важче ухвалювати збалансовані рішення щодо боротьби з епідемією - експерт

За його словами, співробітники посольства докладали значних зусиль, аби уможливити трансфер в Софію співвітчизників із Північної Македонії та отримання дозволу на виїзд 10 осіб з Банско, що перебуває під карантином. А дипломати максимально підтримували зв'язок з усіма, хто записався до списку та просив про допомогу, та доправляли українців власним транспортом в умовах спеціального режиму міжміського сполучення в Болгарії та надзвичайного стану.

"Закликаємо усіх, хто повернувся, суворо дотримуватися 14-денного карантину. Хочу окремо подякувати всім співробітникам посольства за злагоджену та самовіддану працю в цих складних умовах! Робота не припиняється практично цілодобово, ще є певна кількість наших громадян, які очікують на вирішення питання повернення в Україну, в т.ч. з суміжних з Болгарією країн. Працюймо консолідовано і максимально наполегливо", - закликав Москаленко.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine