Замість олігархів Зеленський мав запросити до себе місцевих керівників, - Безсмертний

Порятунок від епідемії коронавірусу зараз насамперед залежатиме від ресурсної бази і рішень не центральної влади, а місцевої. Тому президенту Володимиру Зеленському потрібно було шукати діалогу насамперед з міськими головами, а не запрошувати до себе в пріоритетному порядку великий бізнес

Таку думку висловив відомий політик і дипломат Роман Безсмертний в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 21 березня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

"Логіка напрошувалася зовсім інша. Це, власне, запросити мерів, запросити керівників місцевих органів влади і сказати: "Що вам від держави потрібно щоб ви могли справитися з ситуацією?". Тому що, як показує досвід, протистояння пандемії потребує 80% рішень на місцевому рівні, тому що це транспорт, це харчування, це підвезення продуктів харчування, це міжміський зв'язок, і тільки 20% пов'язано з роллю і місцем держави, це стосується масштабних закупівель вакцин чи медичних препаратів", - пояснив політик.

Натомість, як наголосив Безсмертний, пішли прямо протилежні заходи.

"Неусвідомлення і нерозуміння цих факторів призвело до того, що рішення, які прийняті - я не кажу, що всі, частина з рішень - вони фактично нанесли колосальний удар по здатності місцевих органів влади і, особливо, місцевого самоврядування протистояти пандемії", - наголосив Безсмертний.

"Я вже не кажу про те, що вони (згадані рішення - ред.) поставили в абсолютно нерівні умови малий та середній бізнес з тими, власне, з ким і була розмова", - додав він.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine