Ferrexpo виділить $2,5 млн. допомоги для боротьби з коронавірусом

Підприємства Групи Ferrexpo (Полтавський, Єристівський і Белановський ГЗК), які оперують на території України, виділять $2,5 млн. в якості допомоги медичним установам для боротьби з пандемією COVID-19 на території Полтавської області та в рамках національних програм по всій території України

Це рішення ухвалено Радою директорів Групи і підтримано основними акціонерами Групи в інтересах трудових колективів та територіальних громад у Полтавській області та Україні в цілому. 

У першу чергу кошти буде спрямовано на придбання апаратів штучної вентиляції легенів, тест-систем для визначення коронавірусу та всього іншого необхідного обладнання як для медичних установ Полтавської області, так і для медустанов усієї системи охорони здоров'я України. Подальший розподіл допомоги здійснюватиметься відповідно до першочергових потреб медичних установ.
 
"Пандемія COVID-19 - це ворог, перемогти якого ми можемо тільки спільними зусиллями. Українські медики перебувають на передовій цієї боротьби заради порятунку життів людей, і наше завдання - полегшити їхню роботу. Феррекспо виділяє фінансову допомогу, яку буде спрямовано на забезпечення лікарень і медичних працівників міста Горішні Плавні, Кременчук і Полтава необхідною технікою та засобами для лікування та запобігання поширенню коронавірусу в Полтавській області і в цілому в Україні у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України, Департаментом охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації та адміністраціями інших областей", - зазначили в компанії.
 
Довідка про компанію:

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі. Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. 2019 року компанія виробила 10,5 мільйона тонн залізорудних окатишів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO. Додаткову інформацію можна знайти на сайті www.ferrexpo.com