Обмеження зібрань і обігу готівки, штрафи за порушення: як відбувається надзвичайний стан у Ізраїлі

В Ізраїлі, де через коронавірус запровадили надзвичайний стан, заборонили збиратися на вулиці більше, ніж по 5 людей, а за порушення накладають штрафи

Про це розповів житель Хайфи Андрій Пилипенко в ефірі програми "Тиждень з Христиною Шкудор", передає Еспресо.TV.

"Були запроваджені серйозні обмеження. В Ізраїлі на 7 днів запроваджено надзвичайний стан, який обмежує дуже багато речей. Наприклад, не можна збиратися більш, ніж 5 людей на вулиці. Можна займатися спортом, але виключно індивідуально або в парах. Не можна проводити будь-які релігійні обряди, церемонії, зібрання, втім це не розповсюджується на право на демонстрації. Якщо ти порушуєш просто так, хочеш вийти на пікнік чи зібратися з друзями в парку, тобі може загрожувати, якщо вас більше 10 людей, до 3 тис. шекелів штрафу", - повідомив Пилипенко.

Мешканець Хайфи (Ізраїль) також зазначив, що в країні заборонили користуватися готівкою в транспорті аби мінімізувати контакт із грошима.

"В Ізраїлі цікава система, є такі електорнні картки, тобто всі платежі можна робити безконтактно. З минулого тижня заборонили користуватися готівкою в транспорті, тобто, ти маєш поповнити таку картку в терміналі або через додаток в телефоні. Тобто мінімізували контакт водіїв і пасажирів з грошима", - розповів Пилипенко.

Він зазначив, що транспорт не скасований повністю і людям не потрібні спеціальні перепустки для проїзду.

Пилипенко також додав, що працюють аптеки та великі супермаркети, але зачинені ресторани, бари та практично вся сфера послуг.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine