20% населення Землі опинилося в ізоляції через пандемію коронавірусу, - Guardian

Приблизно 20% жителів Землі або 1,7 мільярда людей так чи інакше виявилися ізольовані у зв’язку з карантинними обмеженнями через пандемію коронавірусу

Про це пише The Guardian.

У міру того, як вірус поширюється по світу, все більше країн посилюють карантинні заходи для стримування поширення інфекції.

Однією з останніх країн, яка ввела карантин, стала Велика Британія. Там з опівночі понеділка почала діяти заборона на пересування.

У США майже 40% населення потрапили під заходи соціальної ізоляції. Однак президент Дональд Трамп виступає проти закриття країни на місяці: "Наша країна будувалася не для того, щоб закриватися".

Крім обмежень рекомендаційного характеру, деякі країни також вводять комендантську годину, зокрема в Чилі, Перу і Бразилії.

У той же час Китай, який першим зіткнувся з епідемією, з середи скасовує обмеження на переміщення в провінції Хубей - першому епіцентрі поширення COVID-19. Обмеження в столиці провінції місті Ухань будуть зняті 8 квітня.

Станом на вівторок в усьому світі було зареєстровано 378 679 підтверджених випадків зараження коронавірусом, більше 16 500 чоловік померли.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine