Ексголова Харківської ОДА Світлична перемогла на довиборах у Раду

Центральна виборча комісія встановила офіційні результати проміжних виборів в одномандатному виборчому окрузі № 179 та визнала обраним народним депутатом ексголову Харківської ОДА Юлію Світличну

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"Народним депутатом України обрано Світличну Юлію Олександрівну, 1984 року народження, освіта вища, виконавчий директор, громадська організація "Єдність та розвиток", проживає в місті Харкові, безпартійнa, самовисування. За неї проголосували 30 194 виборці, що становить майже 77,55 % від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні", - йдеться у повідомленні.

Після опублікування відповідного протоколу Світлична повинна у 20-денний термін подати до Центрвиборчкому необхідні документи для її реєстрації народним депутатом.

Раніше Світлична була головою Харківської ОДА, у листопаді 2019 президент Володимир Зеленський призначив замість неї Олексія Кучера.

У березні 2020 партія "Слуга народу" вирішила зняти свого кандидата на довиборах до Верховної Ради на окрузі №179 Вікторію Алєксєйчук через низький рейтинг. За результатами опитувань, вона набирала приблизно 12% голосів. Водночас за колишню главу Харківської ОДА Юлію Світличну готові були проголосувати 62,3% респондентів.

  • Нагадаємо, на довиборах у Раду на 179 окрузі в Харківській області перемагає самовисуванка Світлична.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.