ФСБ погрожує ув'язненому в РФ українцеві Шумкову вбивством, йому не дають зв'язатися з рідними, - Денісова

Російські правоохоронці погрожують незаконно засудженому Олександру Шумкову вбивством

Про це повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

"Протягом тривалого часу до Олександра Шумкова застосовується фізичний та моральний тиску з боку працівників Федеральної служби безпеки РФ. Його змушують давати неправдиві свідчення проти іншого громадянина України за сфабрикованою кримінальною справою, а в разі ненадання таких свідчень погрожують тим, що він ніколи не повернеться на Батьківщину живим", - написала вона.

Крім того, адміністрація виправної колонії не дає можливості Олександру відправляти та отримувати листи від рідних.

"Вимагаю від Уповноваженого з прав людини в РФ терміново забезпечити дотримання прав Олександра Шумкова – припинити фізичний та психологічний тиск на громадянина України та забезпечити йому можливість контактувати із зовнішнім світом, зокрема здійснювати листування та телефонні дзвінки", - наголосила омбудсмен.

Також в умовах оголошеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я пандемії коронавірусної інфекції, Денісова просить вжити усіх необхідних заходів, аби не допустити захворювання.

"Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій та дипломатичний корпус негайно відреагувати на грубі порушення прав громадянина України на життя, особисту свободу та недоторканість, а також спілкування, що гарантовані міжнародними конвенціями обов’язок виконання яких взяла на себе країна агресор РФ", - заявила Денісова.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb