Кабмін вніс до парламенту законопроєкт щодо діяльності банків для підписання програми з МВФ

Кабінет міністрів зареєстрував у парламенті оновлений законопроєкт про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності

Про це йдеться на сайті парламенту.

Законопроєкт, ухвалення якого є однією з попередніх умов укладення договору про нову програму з Міжнародним валютним фондом, передбачає, зокрема, що власники та ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитків у грошовій формі, і це єдиний спосіб їх захисту.

При цьому, як йдеться в документі, визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

"Визнання протиправним (незаконним) та скасування індивідуального акта НБУ... не відновлює того становища банку, яке існувало до прийняття такого акта/рішення, включаючи відновлення правового статусу цього банку, та не відновлює становища/прав осіб, які були учасниками банку на момент прийняття такого акта/рішення", – йдеться в документі.

Крім того, рішення про визнання виведення банку з ринку незаконним не може бути підставою для скасування будь-яких рішень, ухвалених за процедурою виведення неплатоспроможного банку з ринку або його ліквідації.