Надзвичайний стан неприпустимий, він доб’є нашу економіку, - нардеп Синютка

Зеленський має всю повноту влади в країні, і свій уряд, і монобільшість, і правоохоронні органи. Такої влади не було в жодного президента й її достатньо для ефективної протидії епідемії коронавірусу і без запровадження режиму надзвичайного стану

Про це в ефірі каналу "Еспресо" заявив народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Олег Синютка.

"Впровадження надзвичайного стану точно доб’є нашу економіку", - переконаний народний депутат.

За його словами, оскільки влада за 10 днів карантину не запропонувала жодного плану з порятунку економіки, то, мабуть, варто відкинути на другий план політичні сперечання й рятувати країну разом. Зокрема, «Європейська Солідарність» розробила законопроект, який передбачає компенсаторні заходи як для місцевого самоврядування, яке недоотримає кошти через надання пільг для бізнесу, так і заходи для державного бюджету, який потрібно перерозподілити відповідно до ситуації з коронавірусом.

Водночас, Синютка запевнив, що позачергову сесію не можна скликати для того, щоб розв’язувати інші питання, які не стосуються порятунку економіки чи протидії пандемії. Цинічно виглядають спроби під виглядом боротьби з коронавірусом протягнути в парламенті зміни до закону про українську мову, які не тільки відтерміновують його провадження на декілька років, але й повертають в наш телеефір російське телебачення.

«На фоні колапсу економіки та влади, Зеленський запланував підписання капітулянтських документів в Мінську про фактичне визнання терористів ОРДЛО. Тому, введення надзвичайного стану для Зеленського – це не боротьба з епідемією коронавірусу, це спроба убезпечити себе проти політичних протестів через капітулянську позицію щодо Росії та запустити маховик репресій проти лідерів опозиції. Влада вислизає з рук Зеленського, і він хоче утримати її репресивними методами» - наголосив депутат.

На думку Олега Синютки, Зеленському краще послухати главу УГКЦ Блаженнішого Святослава і запровадити карантин на політичні рішення, не починати жодних політичних репресій і робити все для об’єднання всієї країни в подоланні епідемії коронавірусу.