"Поганому танцюристу ми знаємо, що заважає": у "Голосі" виступили категорично проти надзвичайного стану

Нардеп фракції "Голосу" Ольга Стефанишина заявила, що її політсила категорично проти введення в Україні надзвичайного стану через поширення коронавірусу

Про це нардеп заявила в ефірі програми "Тиждень з Христиною Шкудор" на Еспресо.TV.

"Щодо заяви про надзвичайний стан я лише можу сказати, що поганому танцюристу ми знаємо, що заважає. Тому сьогодні надзвичайний стан - це не той інструмент, що допоможе пану Ємцю подолати коронавірус в країні. Людина має своєю роботою займатись. Готувати лікарні, готувати лікарів", - зазначила Стефанишина.

Нардеп наголосила, що влада має достатні повноваження для протидії коронавірусу і без запровадження надзвичайного стану.

"Ми категорично проти введення надзвичайного стану сьогодні в країні. Тому що у влади вже є повноваження для того, щоби стримувати епідемію. Їх просто треба виконувати. Сьогодні контролювати кордони. Сьогодні самоізолювати і контролювати самоізоляцію людей, які сьогодні заїжджають з інших країн. Цього, доречі, не робиться. Надзвичайний стан тут не допоможе. Тут треба взяти зараз і це робити. Сьогодні потрібно готувати лікарні до коронавірусу", - заявила Стефанишина.

Нардеп також назвала надзвичайний стан небезпечним заходом.

"Надзвичайний стан - це дуже жорстка міра особливо в нашій країні, з нереформованою Національною поліцією та іншими органами правопорядку. Уявіть собі, що при надзвичайному стані вводиться дуже жорсткий контроль і кожна людина, по суті, може перебувати під жорстким контролем. Будуть контролюватися ЗМІ, Інтернет, пересування кожної людини. Це дуже небезпечна річ, проти якої ми категорично виступаємо", - заявила Стефанишина. 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine