Коронавірус: іспанські військові знаходять в будинках для літніх людей тіла покинутих пацієнтів

Іспанські солдати, спрямовані на боротьбу з пандемією коронавірусу, знаходять в будинках для людей похилого віку кинутих напризволяще літніх пацієнтів, в тому числі мертвих

Про це пише The Local.

Військовослужбовцям доручили проводити дезінфекцію в будинках для людей похилого віку в Іспанії, де на даний момент кількість інфікованих наближається до 40 тисяч.

Однак солдати зустріли в будинках для людей похилого віку в різних провінціях країни сотні покинутих літніх пацієнтів.

Читайте також: Коронавірус поширюється в Іспанії швидше, ніж в Італії, - El Pais

"Під час деяких відвідувань солдати знайшли літніх людей, повністю покинутих, іноді навіть мертвих в їхніх ліжках", - заявила міністр оборони Маргарита Роблес в інтерв'ю приватному телеканалу Telecinco.

За даним фактом вже розпочато розслідування, заявили представники іспанської прокуратури.

Читайте також: Коронавірус в Іспанії: через брак місць пацієнтів розміщують прямо на підлозі у коридорах лікарні

У Міністерстві охорони здоров’я Іспанії пояснили, що тіла померлих могли залишити в ліжках, якщо були підозри на коронавірус. Відповідно до протоколів лікування, медичним працівникам доручено залишати тіла на місці в разі смерті від COVID-19 або підозр до прибуття лікаря.

За офіційними даними, число померлих від коронавірусу в Іспанії зросло до 2 696 осіб. За останні 24 години в країні зареєстрували 514 летальних випадків.

У всьому світі зареєстровано понад 387 тис. підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19, з яких щонайменше 100 тис. вилікувалися. Від ускладнень, викликаних інфекцією, померли понад 16 тис. пацієнтів.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine