Коронавірус: перший випадок зафіксований на Вінниччині

25 березня на території Вінницької області лабораторно підтверджено випадок захворювання коронавірусною інфекцією

Про це повідомляється на офіційному сайті Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України

“Станом на 15.00 годин 25.03.2020 року на території Вінницької області зареєстровано 27 підозрілих випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. 23 випадки лабораторно не підтверджені. В одному випадку діагноз підтверджено лабораторно”, – йдеться у повідомленні.

Зразки матеріалів від трьох захворілих досліджуються методом полімеразної ланцюгової реакції у вірусологічній лабораторії ДУ “Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України”.

Вінницький портал "20 хвилин" повідомляє, що захворіла медсестра пологового будинку Вінниці.

Епідеміолог Степан Томін зазначив, що це жінка і вона нині перебуває у лікарні:
"У Вінницькій області підтверджено один випадок коронавірусної інфекції. Лабораторно підтверджений. Це мешканка міста Вінниця. Її стан стабільно задовільний. Температура невисока".

Також він додав, що захворіла перебуває в інфекційному відділенні першої міської лікарні та отримує симптоматичне лікування. Критичного стану у неї немає. У фейсбук вінничанин Борис Максимчук написав, що захворіла працювала медсестрою у пологовому. Ми запитали Томіна чи це правда, але він відмовився відповідати на це питання, щоб не розголошувати конфіденційну інформацію. Тим часом, за непідтвердженою інформацією, до захворілої приїжджали родичі, які нещодавно повернулися з Польщі.