ОАСК відкрив справу через те, що Єрмак не подав декларацію за 2019 рік

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження щодо неподання декларації Андрієм Єрмаком як кандидатом на посаду голови Офісу президента

Про це повідомляє пресслужба суду.

Справу відкрили за позовом позафракційного народного депутата Антона Полякова до голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова.

Позивач просить суд зобов’язати керівника НАЗК надати припис президентові Володимиру Зеленському щодо проведення службового розслідування. Депутат просить з’ясувати причини неподання Єрмаком як кандидатом на посаду голови ОП декларації за 2019 рік.

Серед інших вимог позову - визнати таку бездіяльність очільника НАЗК протиправною.

Суд розглядатиме справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Нагадаємо, що керівник Офісу президента України Андрій Єрмак 11 березня 2020 року придбав автомобіль Mercedes-Benz S 350 d 4MATIC long (2019 року випуску) у ТОВ "Автомобільний дім Україна-Мерседес Бенц" за 2 млн 972 тис. 776 грн.

Єрмак також витратив на оплату послуг при придбанні автомобіля 106 тис. 752 грн, та на оплату збору під час придбання права власності на легкові автомобілі - 123 тис. 865 грн.

Загалом, на покупку автомобіля глава ОП витратив 3 млн 203 тис. 393 грн.