У Норвегії 4 клуби звільнили усіх футболістів через пандемію

Чотири норвезьких футбольних клуби звільнили усіх футболістів через карантин, оголошений у зв'язку з пандемією коронавірусу

Про це із посиланням на Bild повідомляє "Команда 1"

Через пандемію старт чемпіонату Норвегії було перенесено з квітня на травень. Для норвезьких професійних клубів, чиї доходи залежать від телебачення, наповнення стадіонів і продажу супутніх товарів, це стало важким ударом.

В таких умовах "Стремсгодсет", який у минулому сезоні фінішував у чемпіонаті Норвегії 11-м, вирішив звільнити усіх футболістів команди. У клубі порахували, що наявного зарплатного фонду вистачило б лише на місяць.

Читайте також: "Біологічна бомба": Як матч Ліги чемпіонів міг спричинити спалах коронавірусу в Ломбардії

"Звичайно, це шок. Ще недавно ми готувалися до початку сезону в Марбельї, а сьогодні я офіційно став безробітним. Проте, я з розумінням ставлюся до такого рішення нашого керівництва", - сказав колишній гравець "Стремсгодсета" Ларс Вільсвік.

Слідом за "Стремсгодсетом" ще три клуби найсильнішого норвезького дивізіону  - "Олесунд", "Волеренга" та "Саннефьорд" пішли тим же шляхом та звільнили усіх футболістів.

При цьому команди ризикують – за два тижні після розірвання контракту, звільнені можуть перейти в інші клуби безкоштовно. Проте, норвежці розраховують поновити футболістів на роботі одразу після старту сезону.