Продавщиця живих креветок: В Ухані виявили жінку, яка може бути "нульовим пацієнтом"

Медики в Китаї підбираються до знаходження "нульового пацієнта" - людини, яка першою захворіла коронавірусною інфекцією в кінці 2019 року

В Ухані, звідки пішов SARS-CoV-2, першою захворіла продавчиня живих креветок на ім'я Вей Вей: вона торгувала на ринку "Хуанань", звідки, як прийнято вважати, пішла хвороба. Про це пише видання Sina.

Вей довгий час орендувала житло в будівлі менш ніж за півкілометра від ринку. 11 грудня у неї піднялася температура, після чого вона відразу ж пішла в поліклініку.

Жінка каже, що раніше "на другий день після уколу" їй ставало краще, але в цей раз процедура не допомогла. Після другої ін'єкції деяких ліків їй теж не полегшало. Через п'ять днів вона пішла в клініку "Сєхе" Хуачжунського університету науки і технології, розповівши про "абсолютно знесилений" стан.

Вчені не знають, де і як продавщиця заразилася вірусом.

Читайте також: Китай відкриває місто Ухань, звідки почалася пандемія коронавірусу

Газета South China Morning Post писала про більш ранні випадки з підозрою на COVID-19 у жителів провінції Хубей (55-річний чоловік, зараження невідомим вірусом виявлено ще 17 листопада), але Вей - перший пацієнт із підтвердженою коронавірусною інфекцією в Ухані.

За даними видання, до кінця 2019 року медики КНР діагностували ще 27 перших випадків із такою симптоматикою: 24 людини з цієї групи проживали в тому ж районі біля ринку "Хуанань" або відвідували його.

Нагадаємо, що 25 березня, через майже три місяці після виявлення нового коронавірусу в Китаї, кількість смертей перевищила 20 тисяч.

Найбільшим осередком поширення коронавірусу в світі залишається Італія, де з початку епідемії померли 7 503 особи. Іспанія займає друге місце в світі за кількістю смертей, де зареєстрували 3434 випадків смерті.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine