"Грубе порушення міжнародного права": Україна закликала світ тиснути на РФ за "указ" Путіна про позбавлення землі кримчан без російського паспорту

Міністерство закордонних справ України засудило "указ" президента РФ Володимира Путіна про заборону на володіння прибережними земельними ділянками в окупованому Росією Криму людям без громадянства РФ і закликало міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС.

"МЗС України засуджує підписання 20 березня указу президента Росії №201, який додав Крим до переліку прикордонних територій РФ, на яких іноземні громадяни, особи без громадянства та іноземні юридичні особи не можуть мати у власності земельні ділянки", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що указ є незаконним кроком РФ щодо привласнення об’єктів української державної і приватної власності в окупованому Криму.

"Підписання указу - це черговий незаконний крок Москви щодо привласнення об’єктів української державної і приватної власності на території незаконно окупованого Криму, грубе порушення українського законодавства і міжнародного гуманітарного права", - йдеться у повідомленні.

У МЗС також зазначили, що Україна використає всі можливості міжнародного права і міжнародних судових інстанцій для скасування указу та притягнення Росії до відповідальності і за це правопорушення, а також закликали світ посилити тиск на РФ.

"Закликаємо міжнародне співтовариство продовжувати посилювати тиск на державу-агресора, у тому числі шляхом запровадження санкцій", - закликали у відомстві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb