Скорочення фінансування культури: Бородянський застеріг від знищення програм Держкіно, Інституту книги та зупинки будівництва музею Небесної Сотні

Кабмін планує скоротити видатки на гуманітарну сферу на 41%, при цьому залишаючи майже незмінними видатки на Апарат Верховної Ради, Державне управління справами, Офіс генерального прокурора та Міністерство внутрішніх справ України

Про це повідомив у Telegram колишній міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

"Цифри для роздумів, яку країну будує новий уряд. Збільшує витрати загального фонду бюджету на 96 млрд гривень, на 41% скорочує гуманітарну сферу (МКМС) та майже незмінними залишає видатки на Апарат Верховної Ради України, Державне управління справами, Офіс генерального прокурора, Міністерство внутрішніх справ України", - зазначив він.

За словами ексміністра, скорочення витрат на гуманітарну сферу становить 13,4 млрд грн (МКМС+МОН). "Витрати на сфери МКМС зменшуються на 6,4 млрд грн, або на 41%. Фінансування спорту (без врахування Олімпіади) скорочується на 43%!" - додав він.

За словами Бородянського, на 100% скорочуються (тобто знищуються) всі програми Українського культурного фонду, Українського інституту книги, Держкіно, Держтуризму, зупиняється будівництво музею Голодомору, музею Небесної Сотні, не створюється музей сучасного мистецтва.