У Яценюка спростували новий фейк: "Навіть найбільш дику вигадку не можна лишати без дезінфекції"

Фейки проти Арсенія Яценюка - це той самий інформаційний вірус, який намагається знищити в країні здоровий глузд і здатність протидіяти Кремлю

Про це написала у Facebook прес-секретар політика Ольга Лаппо.

"Щойно отримала в чаті повідомлення про новий треш, який почав поширюватися в мережі проти Яценюка. Виявляється, що він знаходиться у VIP палаті для чиновників і там б’є медсестер за несвіжі фрукти", - написала вона.

Ольга Лаппо назвала цей фейк "лютою маячнею: "Радять на такі речі не звертати увагу. Але досвід 2014-16 років навчив, що навіть найбільш дику вигадку не можна лишати без дезінфекції". 

"Кремль і його підручних в Україні роздратувала інформаційна активність Яценюка. Проти нього знову почали виливати масу гидоти", - наголосила вона.

"Фейки проти Арсенія Яценюка - це той самий інформаційний вірус, який намагається знищити в країні здоровий глузд і здатність протидіяти Кремлю. Продовжуємо мити руки. Ні - заразі і брехні", - написала Ольга Лаппо. 

Вона подякувала журналістам VoxCheck, Stopfake і "Детектор медіа": за внесок у боротьбі з фейками: "Пандемія коронавірусу вже стала комфортним середовищем для нової кампанії з дезінформації. Уряди Євросоюзу звітують про те, що Росія активно поширює брехню, щоб підсилити паніку та недовіру й в без того непростих умовах". 

"Будемо дуже вдячні, якщо Ваші проекти приділять цьому випадку увагу. Зараз мусимо разом по-особливому боротися за правду і проти брехні, яку ворог використовує як зброю", - написала вона.