Грузія та Іспанія відмовились від китайських тестів на коронавірус через низьку якість

27 березня, в МОЗ Іспанії заявили, що велика партія неякісних експрес-тестів на коронавірус була повернена до Китаю

Про це повідомляє El Pais.

Міністр охорони здоров'я Сальвадор Ілла заявив, що неякісні тести під назвою Shengzhen Bioeasy Biotechnology були відправлені назад китайському виробнику.

Як повідомляється, перші 9 тисяч тестів з партії мають чутливість тільки 30%, а потрібно щонайменше 80%. Так 640 тисяч тестів надійшли до Іспанії у понеділок, де мадридські лікарні й виявили їхню малу ефективність. Лікарі провели тести пацієнтам, які були хворими на коронавірус, результати виявлялись негативними.

Посольство Китаю в Іспанії заявило, що Shengzhen Bioeasy Biotechnology не має ліцензії на продаж своєї продукції, і що компанія не входить у список класифікованих постачальників.

У відповідь уряду Іспанії, компанія Shenzhen Bioeasy Biotechnology заявила, що замінить деякі набори для тестування, а неправильні результати можуть бути наслідком невдалого збору проб або неправильного використання наборів.

Після цього від експрес-тестів компанії Shenzhen Bioeasy Biotechnology відмовився уряд Грузії, повідомляють Новости Грузия.

За словами міністра охорони здоров'я Катерини Тикарадзе, досі в Грузію тест-системи Bioeasy не надійшли, а угода з Shenzhen Bioeasy Biotechnology вже анульовано. При цьому вона зазначила, що гроші на покупку китайських тестів не були перераховані.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine