Італія продовжила іноземцям дозвіл на проживання до 15 червня

У зв'язку з пандемією коронавірусу італійський уряд продовжив термін дії дозвільних документів на проживання в країні до 15 червня на випадок, якщо термін чинності таких документів закінчується у період карантину

Про це повідомило у Facebook посольство України в Італії.

"До 15 червня продовжено дію усіх сертифікатів, дозволів та посвідок на проживання, строк яких спливає під час карантину. Таке положення закріплене законом №18 від 17 березня 2020 року. Таким чином, власникам дозвільних документів різного типу (дозвіл на проживання, дозвіл на навчання, дозвіл на роботу, дозвіл на одруження, дозвіл на возз’єднання родини тощо) надається достатньо часу на їх поновлення/продовження після завершення карантину та зняття обмежувальних заходів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до ст. 9 закону 9/2020 від 2 березня 2020 року, передбачено призупинення на 30 днів строків, встановлених для здійснення усіх адміністративних процедур, які стосуються перебування іноземців на території Італії.

"Перевищення дозволеного терміну перебування іноземців, яке пов’язане з обставинами непереборної сили (форс-мажор), не впливає на правовий статус їх перебування в країні", - йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb