Роботодавці "Бізнес100" закликали Зеленського не допустити дефолту

Представники українського бізнесу звернулися до президента Володимира Зеленського, уряду та депутатів з вимогою вжити всіх необхідних заходів для уникнення більш глибоких економічних потрясінь

Про це йдеться в заяві БІЗНЕС100.

У спільній заяві представники бізнесу зазначають, що  у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Зеленським розглядається сценарій відмови від обслуговування Україною свого зовнішнього боргу і оголошення дефолту.

"Ми застерігаємо вас від такого кроку і наполягаємо на тому, що його наслідки будуть мати незворотні катастрофічні наслідки для України, бізнесу та українських громадян", - попереджають в заяві.

Читайте також: "Олігархи в Україні хочуть дефолту": Олег Синютка розкритикував владу

У об'єднанні "Бізнес100" зазначають, що  за оцінками інвестиційних аналітиків в Україні зараз немає економічних передумов для оголошення дефолту. У України достатньо можливостей для обслуговування боргових зобов'язань.

Бізнесмени вважають, що дефолт призведе до втрати Україною і українськими компаніями кредитного рейтингу, відтоку з України понад 4 - 5 млрд дол. США(2- 2,5 млрд. дол. США з ОВДП і 2 - 2.5 млрд дол. США нерозподіленого прибутку, стрімкої девальвації нацвалюти до 50-80 грн за долар США та росту інфляції до 20%-50%, а також - падіння ВВП за підсумками року більш ніж на 15%-20%.

Читайте також: "Частина депутатів живе в державі під назвою "Приват": нардеп-"слуга" дав прогноз по "антиколомойському" законопроєкту

"Ми закликаємо вас вжити всіх необхідних заходів для уникнення дефолту, тим більше, що для цього є всі можливості: високі золотовалютні резерви, залишки на рахунках казначейства, допомога міжнародних партнерів, отримання якої залежить від ваших дій", - додали представники бізнесу.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb