Свята Корона: собор у Німеччині виставить мощі святої, які рятують від епідемій

Аахенский собор Німеччини має намір виставити на загальний огляд мощі Святої Корони, покровительки боротьби з епідеміями

Виставити на загальний огляд раку з реліквією собор планував ще влітку, до спалаху коронавірусу в рамках виставки, присвяченої ювелірній майстерності, повідомляє Reuters.

Поки незрозуміло, коли відвідувачі зможуть побачити реліквію через жорсткі обмеження на проведення масових зібрань, націлених на боротьбу з поширенням вірусу.

"Ми виставили святиню в храмі трохи раніше, ніж планувалося, і тепер ми очікуємо більшого інтересу через вірус", - цитує видання прес-секретаря Аахенського собору Даніеля Ловеніча.

Читайте також: Коронавірус: Епіфаній помолився за припинення епідемії

Розпорядник фондів Аахенского собору Бріджит Фальк заявила, що "як і багато інших святих, Свята Корона може бути джерелом надії в ці важкі часи пандемії".

Дівчині на ім'я Корона (не плутати з нім. Krone - власне "корона", як символ влади) було всього 16 років, коли римляни убили її, ймовірно, в Сирії за часів Марка Аврелія, за сповідання християнської віри. За легендою, дівчина зазнала особливо жахливої смерті. Вона була прив’язана до двох зігнутих пальм і розірвана на частини, коли солдати відпустили стовбури.

Мощі Корони були привезені в Аахен імператором Оттоном III в 997 році і зберігалися в гробниці в крипті собору. Пізніше вони були поміщені в спеціальну раку вагою 98 кг і висотою 93 сантиметри. Свята особливо шанується в Австрії та Баварії, також вважається покровителькою шукачів скарбів.

Римо-католицький собор в Аахені був збудований за правління імператора Карла Великого в IX столітті і є одним з найстаріших в Європі.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine