У ВР з'явився текст законопроєкту щодо забезпечення лікування COVID-19

У Верховній Раді з'явився текст законопроєкту №3268 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)"

Інформація з'явилась на сайті ВР.

Проєктом пропонується передбачити можливість застосування для лікування особи, хворої на коронавірусну хворобу (COVID-19), підтверджену за результатами лабораторного тестування, незареєстрованих лікарських засобів, що рекомендовані офіційним органом США, країн - членів Європейського союзу, Великобританії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Китаю та Ізраїлю для лікування коронавірусної хвороби у відповідній країні.

Також пропонується дозволити застосування зареєстрованих лікарських засобів за показаннями, незазначеними в інструкції для медичного застосування, за умови наявності доведеної ефективності щодо лікування коронавірусу для лікування коронавірусної хвороби у тих же країнах. Порядок призначення та застосування таких лікарських засобів у тижневий строк має встановити Міністерство охорони здоров'я.

Проєктом закону також передбачається:

Крім того, прописується проведення експертизи матеріалів клінічних випробувань лікарських засобів для лікування коронавірусної хвороби та суттєвих поправок до них у строк до 5 календарних днів.

Документом також пропонується здійснення МОЗ невідкладного та постійного оновлення протоколів надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби, лікарських засобів для лікування COVID-19 та моніторингу безпеки та ефективності ліків для лікування коронавірусу.