Україна не розглядає варіант дефолту, а розраховує на угоду з МВФ, - Мендель

Українська влада не розглядає варіант із дефолтом і розраховує на домовленості з Міжнародним валютним фондом і щодо збільшення потенційного фінансування допомоги в боротьбі з пандемією коронавірусу

Про це розповіла прес-секретар президента України Юлія Мендель, передає Інтерфакс-Україна.

"Україна дуже довго і важко буде оговтуватися через дефолт. Влада не ризикуватиме життями українців, а тому не розглядає варіант дефолту", - зазначила Мендель.

Вона додала, що Україна оччікує на підтримку в зв'язку з поширенням коронавірусу.

"Для України нині надзвичайно важлива співпраця з МВФ. Ми дуже раді, що нам вдалося домовитися про збільшення потенційного фінансування. Адже на додачу до програми допомоги, яку ми обговорювали раніше, МВФ розглядає підтримку України у боротьбі з поширенням коронавірусу Covid-19", - сказала вона.

Вона наголосила, що Зеленський сподівається на відповідальність народних депутатів перед українцями, і що на позачерговому засіданні Ради вони проголосують необхідні законопроєкти для підтримки бізнесу, соціально вразливих категорій населення, а також надважливі реформи у банківському та аграрному секторі, які забезпечать фінансову підтримку МВФ.