Україна піднялась на 13 позицій в рейтингу економічної свободи

Україна поліпшила позиції у рейтингу економічної свободи, але залишилася останньою в Європі

 Про це повідомляє ЛІГА.нет.

Україна за підсумками 2019 року піднявся на 13 позицій і посіла 134-е місце з 180-ти в Індексі економічної свободи, складеному Heritage Foundation.

При цьому Україна входить в категорію країн "В основному невільні" і займає останнє 45-е місце в європейському регіоні. Її загальний бал (54,9) значно нижче регіональних і світових середніх, відзначають укладачі рейтингу.

Найнижчі бали країна отримала за показниками: свобода інвестиційної та фінансової діяльності (категорія - відкриті ринки), найвищі - фіскальне здоров'я і податковий тягар.

Серед чинників, які гальмують підняття України в рейтингу, називають застарілий трудовий кодекс, надмірну бюрократію, що перешкоджає збільшенню інвестицій, велику кількість непрацюючих кредитів в банках і нерозвинений ринок капіталу.

З позитивних починань уряду згадуються повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення і земельна реформа.

Нагадаємо, за результатами 2018 року, Україна посіла 147 місце зі 180 країн і територій у рейтингу економічних свобод, складеному американською Heritage Foundation

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb