Україна виділяє 200 млн гривень для закупівлі засобів індивідуального захисту, - Ляшко

Наразі виділено близько 200 млн гривень для закупівлі засобів індивідуального захисту та реактивів

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко, повідомляє Еспресо.TV.

"Наразі виділено близько 200 млн гривень для закупівлі засобів індивідуального захисту, реактивів для лабораторій, засобів індивідуального захисту для працівників внутрішніх справ, Національної поліції, прикордонників", - сказав він.

"Чи достатньо? - Достатньо в таких умовах бути не може, окільки використання засобів індивідуального захисту буде постійно зростати, і у нас є методика розрахунку потреби одномісячного запасу і трьохмісячного запасу, і якщо у нас буде масове надходження хворих на коронавірусні хворобу, буде розширятися перелік закладів охорони здоров'я, які приймають хворих на коронавірусну хворобу - нам потрібно весь час нарощувати потужності і кількості засобів індивідуального захисту. Для цього вживаються певні заходи, зокрема було заборонено експорт засобів індивідуального захисту для того, щоб вітчизняні виробники в першу чергу забезпечували потреби закладів охорони здоров'я, які будуть працювати і приймати хворих на коронавірусну хворобу", - зауважив Ляшко.

"Ми попередню партію засобів індивідуального захисту, яку отримали з Китаю літаком розподілили між областями і в першу чергу просили керівників структурних закладів охорони здоров'я забезпечити бригади екстреної медичної допомоги", - резюмував заступник глави МОЗ.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine