FERREXPO Костянтина Жеваго передала медзакладам першу партію необхідного для боротьби з коронавірусом обладнання в рамках $2,5 млн програми допомоги

Українська компанія FERREXPO, засновником якої є Костянтин Жеваго, передала медичним закладам Полтавщини першу партію обладнання, необхідного для подолання пандемії коронавірусу COVID-19

Про це повідомили медики Полтавщини в етері телеканалу Еспресо.TV.

Засновник компанії FERREXPO Костянтин Жеваго виділив 2,5 мільйони доларів для подолання пандемії COVID-19 на території Полтавщини та інших регіонів України. Допомога вже почала надходити до лікарень міст Горішні Плавні, Кременчука та Полтави.

У першу чергу кошти будуть спрямовані на придбання апаратів штучної вентиляції легенів, тест-систем для виявлення COVID-19 та іншого необхідного для подолання пандемії обладнання.

Допомога розрахована не лише на медичні заклади Полтавщини, а й на всю систему охорони здоров’я України.

"Вони проявили власну ініціативу. За допомогою цього медичного обладнання ми будемо надавати якісну медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною інфекцією", — прокоментувала ситуацію головна лікарка Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні Наталія Свириденко.

"На сьогоднішній день я хочу подякувати перш за все бізнесу. Особливо підприємству FERREXPO — це Костянтин Валентинович Жеваго, які допомагають нашим лікарняним закладам забезпечуватися", — заявив завідуючий управлінням охорони здоров’я Горішньоплавської міської ради Віктор Дудник.

Від FERREXPO вже надійшло 5 500 захисних респіраторів FFP3, 300 захисних комбінезонів, 150 окулярів, 4 700 оглядових та 500 пар господарських рукавичок.

"Допомога ця продовжує надходити нам. Дякую бізнесу, дякую бізнесу і всій Україні, тому що тільки разом ми зможемо перемогти цю біду", — додав пан Дудник.

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство охорони здоров'я закликало бізнес надавати допомогу для боротьби з коронавірусом. Однією з перших відгукнулася компанія FERREXPO Костянтина Жеваго, найбільший виробник та експортер котунів серед країн пострадянського простору.