Росія закриває кордон через пандемію

30 березня Росія закриває кордон через пандемію коронавірусу

Про це повідомляє DW.

30 березня буде припинено рух через автомобільні, залізничні, пішохідні, річкові та змішані пункти пропуску. Про це йдеться в урядовій постанові, опублікованій в суботу, 28 березня.

Згідно з постановою, підписаною прем'єрміністром країни Михайлом Мішустіним, російський кордон можна буде перетинати лише дипломатам, членам офіційних делегацій і їх сім'ям, водіям вантажного транспорту, екіпажам річкових суден та бригадам поїздів міжнародного залізничного сполучення. Крім того, перетинати кордон РФ зможуть жителі Калінінградської області при наявності офіційної реєстрації в регіоні, а також жителі так званих "ДНР" та "ЛНР" з російськими паспортами.

Читайте також: В адміністрації Путіна виявили кілька випадків коронавірусу, - росЗМІ

Обмеження не торкнуться росіян, які виїжджають з країни в зв'язку зі смертю близького родича. Однак для цього потрібно копія свідоцтва або довідки про смерть, а також документ, який підтвердить спорідненість. У постанові уряду не вказано, як довго ці обмеження будуть діяти.

Раніше деякі регіони Росії ввели обмеження на пересування громадян, щоб стримати поширення коронавірусу. Так, в Красноярському краї обмежений виїзд громадян за межі муніципальних утворень. У Карелії тимчасово припинена робота громадського транспорту. У Сахалінській області обмежено кількість рейсів, які прибувають з материка, а всі прибулі пасажири повинні пройти тестування на коронавірус і двотижневий карантин.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine