Ми опинились перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою 40 млн всередині країни, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що про громадян, які не встигнуть повернутися на Батьківщину в найближчі два дні піклуватимуться дипломатичні представництва держави та українські громади за кордоном

Про це повідомляє Офіс президента України.

Зеленський нагадав, що два тижні тому він закликав громадян терміново повернутись до України. Більшість зробила це самостійно. Інших – а це понад вісімдесят тисяч українців –повернули додому літаками, потягами та автобусами.

"Та сьогодні ми вже не маємо часу чекати. Ми опинились перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою 40 млн громадян всередині країни. Наш обов’язок як держави – піклуватися про кожного українця. Про тих, хто не зможе повернутись у найближчі два дні, подбають наші дипломатичні представництва та українські громади за кордоном", - сказав Зеленський.

Він пообіцяв, що про жодного українця, який залишиться за кордоном, ніхто не забуде.

"Ми поступово повертатимемо вас з-за кордону, але з урахуванням епідемічної ситуації у місці вашого перебування, а також – рівня забезпечення необхідними засобами та готовності медичної системи до вашої обов’язкової ізоляції", - пояснив Зеленський.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine