Під час карантину рівень злочинності знизився на 30%, - Аваков

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, зараз рівень злочинності за всіма статтями Кримінального кодексу знизився на 30%, однак активізувалися шахраї

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, передає Еспресо.TV.

"Ми активно намагаємось реагувати на всі фейки. Наприклад, нещодавно була ситуація, коли розсилались смс-повідомлення про те, що нібито якась фірма мала ходити по квартирам і дезинфікувати приміщення. Поліція це відслідковувала. Відсилали смс-повідомлення з попередженням, що це шахраї. Але такі злочини - не системні", – повідомив Аваков.

Читайте такожВіталій Портников: виживання - питання солідарності

Очільник МВС уточнив, що найбільший злочин, який зараз фіксують - це порушення режиму карантину.

"Люди наражають на небезпеку не лише себе, але й своїх рідних і оточуючих. Поки нам не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин повинен бути максимально повним. Я хочу подякувати всім, хто дотримується карантинного режиму. Якщо доведеться ввести комендантську годину, як це вже зробили у низці європейських країн, то доведеться вводити й надзвичайний стан", - наголосив Аваков.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ пояснили, як громадянам можна повернутися до України, попри закриті кордони.

 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine