У кожній аптеці мають бути маски, і не за завищеними в десятки разів цінами, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський на нараді у представниками Кабміну висунув вимогу, щоб у кожній аптеці з'явилися медичні маски

Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

29 березня Зеленський зібрав на традиційну нараду представників Кабінету Міністрів та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Нарада проводилася за допомогою засобів зв’язку. У ній взяли участь очільники та представники уряду, правоохоронних органів, Генерального штабу, РНБО.

На нараді обговорили нинішню ситуацію з COVID-19 в Україні та світі й заходи, яких вживає держава для запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте такожВіталій Портников: виживання - питання солідарності

"Уже другий літак привіз сьогодні засоби для індивідуального захисту, дезінфекції, необхідне медичне обладнання. У виробників шалені черги по речі, необхідні для подолання інфекції. Але для українського уряду вони роблять пріоритет, завдяки чому нам не потрібно чекати на закупівлі тижнями. Наступного тижня ми очікуємо прибуття ще кількох літаків", – поінформував Зеленський.

Обговорили також готовність закладів охорони здоров’я до прийняття хворих на коронавірус та облаштування нових об’єктів для обсервації тих, у кого може бути підозра на хворобу. Президент наголосив на необхідності забезпечення населення засобами дезінфекції та захисту.

"У кожній аптеці мають бути маски. І не за завищеними в десятки разів цінами, а за нормальними, доступними. І важливо, щоб були захищені наші медики, адже вони сьогодні фактично на передовій. Мають бути захищені нацгвардійці і обов’язково – наші військові", – сказав Зеленський.