Венедіктова вимагає щоб до неї на розмову прибув батько Катерини Гандзюк, але він не погоджується. Це спроба тиску, - активісти

Попри карантинні заходи новопризначена генеральна прокурорка Ірина Венедіктова просить прибути до Києва жителя Херсону, заслуженого лікаря України, хірурга Віктора Гандзюка, батька загиблої Катерини Гандзюк

Інформація про це ввечері у суботу, 28 березня 2020 року, з'явилася на сторінці Хто замовив Катю Гандзюк?, яку ведуть Катерини друзі та громадські активісти, передає Еспресо.TV.

"Замість вибачень і спроб зрозуміти свої помилки вона дала команду обласному прокурору Херсонської області терміново везти батька Катерини в Київ, на зустріч з нею та народними депутатами. Везти, щоб негайно прикритись ним від критики. Типу, "дивіться, ми зустрічаємось, а значить все нормально!".

Віктор Гандзюк - добра і смілива людина. Але він не зобов’язаний ризикувати своїм здоров‘ям, здоров’ям літньої людини з групи ризику критичного ураження вірусом Сovid-19, заради забаганок пані Венедиктової. Віктор Гандзюк не зобов’язаний ризикувати своїм життям під час офіційного карантину задля зустрічі з депутатами, серед яких вже офіційно виявлено близько десятка хворих. Віктор Гандзюк не зобов'язаний ризикувати заради термінового порятунку репутації Ірини Венедіктової, яка в перші ж тижні своєї роботи неймовірно облажалась і не вміє з цим справлятись", - зазначається у матеріалі.

Тато Катерини відповів категоричної відмовою, адже він не може кинути лікарню.

Разом з тим "продовжуються дзвінки, вмовляння та тиск з боку керівників області".

Катерина Гандзюк з татом. З сімейного архіву

Одночасно пан Гандзюк запропонував київським прокурорам поспілкуватись зі своїм адвокатом - Євгенією Закревською. Адвокат Закревська також представляла інтереси Катерини Гандзюк.

Але прокурори відмовили, підкреслюють активісти й роблять, свожю чергою, наступний висновок:

"З цього ми робимо ще один важливий висновок: Венедіктовій насправді байдуже на справу Гандзюк і вона не готова комунікувати з адвокатами Каті і пана Віктора. Вона просто вирішила прикритись татом Катерини, відірвати його від роботи в лікарні під час епідемії, ризикнути його життям, щоб зняти красиву картинку для ЗМІ.

Це ідіотизм.

Це ще більший сором ніж розвал групи ефективних досі прокурорів. Це брутальна маячня з будь-якої точки зору. Ще більша маячня - це намагатись тиснути на батька заради власних інтересів, а не інтересів розслідування".

На появу цитованої вище заяви Венедіктова відреагувала тільки у себе в Facebook.

Вона навела свій присвячений Катерині допис за 2018 рік. Він містить слова щодо функції держави: 

"Вона (держава - ред.) встановлює правила, слідкує за їх виконанням й карає винних".

"Моя думка не змінилась", - написала Венедіктова вчора ввечері.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb