Комітет ВР підтримав "антиколомойський" законопроєкт, - нардеп Железняк

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти так званий "антиколомойський" законопроєкт про банки

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Facebook.

"І так, закон про банки підтриманий Комітетом! Він буде підтриманий згідно Регламенту (ст.110, п.2) як 2571-д, але в тій редакції яку запропонував Уряд! Шлях до зали парламенту для закону відкритий. Фракція Голос зі свого боку, як завжди, все зробила", - написав депутат.

Зазначимо, перша спроба розгляду закону про банки у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики о 9 годині ранку завершилась фіаско, оскільки на засідання не прийшло 15 народних депутатів.

Нагадаємо, йдеться про законопроєкт, яким накладається повна заборона на повернення націоналізованих банків, зокрема ПриватБанку, колишнім власникам. Водночас, у разі, якщо суд доведе, що рішення Національного банку про націоналізацію було неправомірним, то колишнім власникам повинні виплатити компенсацію.Цей законопроєкт є умовою надання кредиту МВФ для України.

Нагадаємо, 24 березня представники Міжнародного валютного фонду затвердили остаточний варіант тексту законопроєкту, що покликаний не допустити повернення націоналізованих банків колишнім власникам, та є обов’язковою вимогою для отримання Україною фінансової допомоги